4 Dingen om te doen als je je verveelt

De tijd vliegt. Dat wil zeggen, de tijd vliegt als je het naar je zin hebt. Soms gaat de tijd juist extreem traag. En lijkt er geen einde aan te komen. Verveling ligt op de loer. Wat kun je dan gaan doen?

Het maakt natuurlijk wel verschil waar en met wie je je bevindt. Soms heb je wat vrijheid soms niet. Zit je in een video call met je leidinggevende, dan kun je natuurlijk niet zoveel gaan doen. Maar heb je heel veel tijd omdat je bij de garage zit te wachten op de reparatie van je auto, dan kun je natuurlijk wat meer doen.

De wereld om je heen

Het meest voor de hand liggend is om naar de telefoon te grijpen. De wereld in zakformaat. Check je social media berichten, maak snel even dat mailtje dat je nog beloofd had te doen of zoek recepten voor wat je vanavond wilt gaan eten.

The game is on

Een beetje in het verlengende van de vorige tip; speel eens een spelletje. Je kunt spelletjes apps downloaden, maar er zijn ook heel veel leuke browser games te vinden. Daarvoor hoef je niets speciaals te installeren. Het neemt dus ook geen ruimte op je laptop, computer of telefoon in beslag. En je hebt wel de meest toffe spellen om gebruiken. Probeer bijvoorbeeld deze browsergame uit: https://www.iogames.nl/agar-io/.

Kopje koffie erbij?

Maak eens een praatje met iemand. Als je op de trein staat te wachten, bij de tandarts zit of in de rij bij de supermarkt staat, er is vast wel iemand anders bij je in de buurt. Je zult verbaasd zijn hoeveel interessante mensen er eigenlijk rondlopen. Klets eens met iemand die nog niet kent, misschien leer je nog wat leuks.

Erop uit

En mocht je nu op een middag alleen thuis zitten en je verveelt je, ga dan eens naar buiten. Ook als het regent, je smelt heus niet. Maak een wandelingetje, ga een stukje fietsen of bezoek een vriend of vriendin. Gegarandeerd dat je je niet meer verveelt en dat je middag toch een stukje interessanter is geworden dan dat je eerst had gedacht.