Hoe begin je met speedcubing?

Dus je hebt een rubiks kubus, en je hebt geleerd hoe je het moet oplossen, of je wilt het leren. Speedcubing is een geweldige hobby voor iedereen, het is uitdagend, interessant en het mooie is dat je letterlijk een kubus overal mee naartoe kunt nemen en het zal een constante bron van vermaak zijn. Het kan echter behoorlijk verslavend zijn – zeg niet dat ik je niet heb gewaarschuwd. En ondanks wat je misschien denkt, is het ook een zeer toegankelijke hobby, je hoeft geen genie te zijn om de kubus op te lossen, je hebt alleen goede instructie, geduld en oefening nodig. 

Leren en verbeteren 

Een geweldige plek om te beginnen is de beginnershandleiding van badmephisto. Veel tutorials voor beginners op internet zijn verouderd of leren slechte/inefficiënte methoden, maar de aanpak van badmephisto is geweldig en zorgt voor een gemakkelijkere overgang naar meer geavanceerde oplossingsmethoden. 

Als je eenmaal een beginnersmethode hebt geleerd en die een tijdje hebt geoefend, is het tijd om over te gaan op meer geavanceerde technieken. Voor de meeste mensen zou dit na een maand of zo zijn, maar beperk jezelf op geen enkele manier en heb ook niet het gevoel dat je snel vooruitgang moet boeken. De speedcubing-methode die door de overgrote meerderheid van de topcubers wordt gebruikt, staat bekend als CFOP of de Fridrich-methode. Er zijn andere speedcubing-methoden, zoals Roux, Petrus en ZZ, die ik mensen zou willen aanmoedigen om onderzoek te doen, al is het maar om een ​​beter begrip te krijgen van de kubus en hoe stukken bewegen. 

Wat heb je nodig? 

Veel beginners maken zich vaak zorgen over welk merk en model kubus ze moeten gebruiken, maar als je begint, zal verschillende hardware waarschijnlijk niet veel invloed hebben op je tijd. De meeste speedcubes zijn nu uitstekend, en de beslissing om de ene kubus boven de andere te gebruiken, komt voornamelijk neer op persoonlijke voorkeur voor het gevoel van de rubiks kubus. 

Beginners kunnen heel gemakkelijk wegkomen met het gebruik van een YJ Guanlong of een van de andere goedkopere kubussen op de markt. Als je eenmaal vooruitgang boekt en sneller wordt, wil je misschien andere kubussen bekijken en je favoriet uitzoeken. Op dit moment zijn de meest gebruikte kubussen waarschijnlijk de Gans 356, Moyu Aolong v2 en de Qiyi thunderclap. 

Welke varianten zijn er nog meer? 

Nadat je vertrouwd bent met de 3×3, kun je ook kijken hoe je andere puzzels kunt oplossen, wat erg leuk kan zijn en wat afwisseling aan de hobby geeft. Na de 3×3 is de volgende stap waarschijnlijk om een ​​2×2 en een 4×4 te krijgen, en misschien wat andere puzzels zoals de pyraminx en skewb. 

Dat gezegd hebbende, er zijn een belachelijk aantal andere rubiks kubussen en puzzels om te proberen, dus beperk jezelf op geen enkele manier.