Pokemon tcg spelen

Je hebt Pokémon kaarten nodig om Pokemon TCG te spelen. Om aan deze kaarten te komen zou je booster packs in de winkel kunnen kopen. Deze booster packs zijn vrij makkelijk te krijgen. De makkelijkste manier is om een speciale winkel te bezoeken die gespecialiseerd is in het verkopen van Pokémon kaarten. De booster packs komen om de zoveel tijd aan met een nieuwe serie. Meestal wordt de oude serie dan niet meer verkocht en worden enkel de nieuwe booster packs gebruikt. In een Pokémon winkel kan je kaarten halen voor je Pokemon tcg van meerdere series.

Wat is Pokemon tcg?

Pokemon tcg is het spel dat gespeeld wordt met de bijbehorende Pokémon kaarten die je kunt kopen. Op een speelveld worden er kaarten neergelegd waarbij twee spelers tegen elkaar gaan strijden. Het doel is om alle levenspunten van de Pokémon kaart naar beneden te halen. Op de kaart van een Pokémon staan een aantal gegevens waarmee de Pokémon wordt omschreven. Zo staan er de aanvallen die de Pokémon kan doen en hoeveel levenspunten hij heeft. Met energiekaarten kan je vervolgens de actieve Pokémon een aanval laten doen. De schade van de aanval wordt bepaald door wat er op de kaart wordt vermeld. De aanvallen hebben ook de kans om status condities toe te dienen aan de tegenstander om het spel wat extra spanning te geven. Je kunt je wel voorstellen dat je een grotere kans hebt om te winnen wanneer je sterkere kaarten gebruikt. Echter zijn de sterke kaarten zeldzamer waardoor het lastiger is om deze te krijgen. 

Pokemon tcg kaarten kopen

De leukste manier om aan Pokemon tcg kaarten te komen is door natuurlijk booster packs te openen. Je weet maar nooit wat er allemaal in zal zitten. Deze kaarten zijn op veel plekken te krijgen. Echter is het hierbij niet zeker dat je de zeldzame kaarten zal krijgen die je graag wil hebben. Hiervoor zijn er winkels die gespecialiseerd zijn in het verkopen van Pokemon tcg kaarten. Hier kun je niet alleen booster packs kopen, maar je kunt ook specifieke kaarten kopen. Afhankelijk van de zeldzaamheid van de kaart kan de prijs flink oplopen. Maar op deze manier heb je wel gegarandeerd kans op het krijgen van jouw favoriete kaart. Het is hierbij nodig om een betrouwbare winkel op te zoeken. Het kan namelijk zo zijn dat een zeldzame kaart wordt na gemaakt. Het is dan aan de expertise van de winkel om zulke kaarten te beoordelen en te kijken of ze wel echt zijn. 

Marktplaats voor Pokemon kaarten

Om aan specifieke kaarten te komen moet je naar een marktplaats gaan waar ze worden verkocht. Het veiligste is om dit te doen via een tussenpersoon. Soms geven winkels de dienst om als tussenpersoon te dienen waarbij de winkel dan als marktplaats dient. De verkoper zal op deze manier de kaart afdragen aan de winkel. Vervolgens zal het personeel de staat van de kaart bekijken en bepalen of deze geschikt is om te verkopen. Als de kaart is goedgekeurd wordt deze tentoongesteld aan potentiële kopers.