Heb jij de beste pc games uit 2021 al gespeeld?

2021 is een goed jaar voor pc games. Je hebt grote namen als Hades, Control, Death Stranding en civilisation 6. Je vind al deze spellen verspreid over Steam, Ubisoft Store en Origin. Heb je deze spellen nog niet gespeeld? Dan doe je 2021 verkeerd. In dit artikel geef ik een korte uitleg over waarom elk van deze spellen één van de beste uit 2021 is. Dat betekent niet dat ik alle goede PC games heb benoemd. Ik beperk me tot spellen die of verschrikkelijk goed zijn zoals Hades of die alleen speelbaar zijn op PC. Anders praat ik niet over PC games maar over games in het algemeen.

Hades

Van de beste pc games 2021 is Hades misschien wel de beste. Death Stranding komt in de buurt maar Hades is haast een terugkeer naar je nostalgische jeugd toen video games nog een vleugje magie hadden. Hades brengt de magie tot leven met prachtige artwork en snelle, strakke gameplay. Het is een spel waarin je uit de onderwereld moet ontsnappen. Een moeilijke taak sinds de Griekse onderwereld een reputatie heeft als iets waar je niet uit kan ontsnappen. Het is maar goed dat Zagreus, onze held een half-god is. Samen met zijn wapens hakt en steekt en schiet hij zich door Tartarus, Asphodel, Elysium en uiteindelijk de tempel aan de Styx. En dat allemaal vanwege een familie ruzie

Wat maakt een goed spel?

Video games zijn een kunstvorm. Eentje die verschrikkelijk moeilijk is om goed te doen. Want in video games zit alles: beeldende kunst, muziek, spelen, film, en echt nog een hele waslijst. Om tot de beste spellen te behoren kun je drie dingen doen. Of je bent echt heel leuk om te spelen. Denk aan mario. Je kunt ook juist de elementen van verhalen vertellen op een geweldige manier combineren met games. Dat doet Life is Strange heel goed. Of je bent Hades en je doet beide. Alles in Hades is nagenoeg perfect gedaan en dat is niet overdreven vind ik.